Radilica Osijek
Radilica-Osijek
Ponedjeljak, 06 Rujan 2010
Radilica Osijek Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava Registracija.    Izgubljena šifra?
super dizalica (1 pregled) (1) Gost
Idi na dno Odgovor Favoriti: 0
TEMA: super dizalica
moko (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik offline Kliknite ovdje za pregled korisnikova profila
super dizalica prije 10 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 2  
Cilj i namena ove dizalice jeste da pomogne pri radu u pcelinjacima oslobadjajuci nas teskih dizanja i preteranog umaranja.Konstrukcija dizalice je uradjena od zeleznih cevi koje sam trenutno imao od neke stare ograde i predimenzionirane su,jer sasvim manji profili su dovoljni da se dobiju iste funkcije kao na slici.
Najcesce se upotrebljava na nacin da se oslanja na dve susedne kosnice a kod prve i zadnje u redosledu doda se jedna od nogu jer je tako napravljena da se noga moze produziti do 30 cm ali dodatak se ne vidi ni na jednoj slici jer je sastavni deo noge.
Gde imate kosnicu na osami onda vam trebaju obe noge na nacin koji vidite na slici.Mozete da vidite da sa desne strane postoji jos jedna dizalica koja ima ulogu kod rada u pcelinjaku da skida i odvaja delove kosnice po potrebi.
Kod seobe kosnica dizalica se transformise u kran tako da se taj drugi cekrk koristi kao anker.Kran je na jednoj nozi ubacen u dizalicu na kojoj se okrece 360 stepeni,dok se anker okrece od 90 do 180 stepeni u zavisnosti gde je zakacen,na rudu ili na drugu stranu prikolice.Kacenje ankera je vrlo jednostavno tako da omogucuje prost utovar i istovar kosnica.DRUGA NOGA SE U TOM SLUCAJU MONTIRA NA POSEBNO MESTO SA LEVE STRANE U VRHU GLAVNE DIZALICE I NA OSNOVU TOG IMA POKRETLJIVOST 180 STEPENI.Ovo je veoma bitno jer vise od 180 stepeni u odnosu na anker nije pozeljno i mogu se desiti nepredvidjene pozicije.
Suma sumare sposobna za sve radove u pcelarstvu a nisu vam potrebni nikakvi dodatci na telima kosnica.
Spomenko Todorovic

Prijavi moderatoru   Prijavljen Prijavljen  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
pčelar (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:super dizalica prije 8 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 0  
Možete li dati više detalja o super dizalici.

moko (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Odgovor:super dizalica prije 8 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 2  
http://spos.info/forum/index.php?topic=2844.0
Unapred se izvinjavam jer je došlo do zabune pa sam na osnovu teksta postavio slike od obične dizalice a inače o super dizalici možete da vidite na adresi koju sam priložio na vrhu ovoga teksta,inače na sajtu imate i više aparata.
Poslao sam gospodinu Krameru komplet verziju sa nekim od aparata koja je korigovana ali vidim da nije rešeno.
Možete me kontaktirati na Email Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Spomenko Todorovic

Idi na vrh Odgovor